296 млн. долара за „Игрите на глада“ в Северна Америка

"Игрите на глада: Възпламеняване“ (The Hunger Games: Catching Fire) отново оглави северноамериканския боксофис, като през втория си уикенд на екран събра 74.5 млн. долара от киноманите в САЩ и Канада. Във втората част от поредицата, която за две седмици прожекции може да се похвали с 296 млн. долара приходи, Катнис Евърдийн и Пийта Меларк се завръщат у дома след победата си в 74-те "Игри на глада". Сега те трябва да напуснат семействата и най-близките си приятели, за да поемат на "Турнето на победителя". В лентата участват носителката на Оскар Дженифър Лорънс, Лиам Хемсуърт, Джош Хъчерсън, Елизабет Банкс, Лени Кравиц и др.

На второ място в северноамериканския боксофис дебютира анимацията „Замръзналото кралство“ (Frozen), която спечели 66.7 млн. долара в първия си уикенд на екран и общо 93 милиона. Зимната приказка с гласовете на Кристен Бел и Джонатан Гроф разказва за кралството на безстрашната оптимистка Ана, което е сковано от вечна зима. Ана обединява сили със смелия планинец Кристоф и неговия другар - северния елен Свен, за да открие сестра си Елза, чиято снежна магия тегне над кралство Арендел.

На трето място остана епичният екшън „Тор: Светът на мрака“ (Thor: The Dark World) с 11.1 млн. долара приходи от уикенда и общо 187 милиона за четири седмици на екран. Лентата, която разказва историята на бога на гръмотевиците Тор, въвлечен в битка със загадъчен враг, предшестващ самата Вселена, е със звездното участие на Крис Хемсуърт, Натали Портман, Кат Денингс, Том Хидълстън, Рене Русо, Идрис Елба, Джейми Алекзандър.

На четвърто място намираме комедията комедията „Ваканцията на кума“ (The Best Man Holiday) с 8.49 млн. долара приходи от уикенда и общо 63.4 за три седмици на екран. Лентата разказва историята на Куентин и Харпър, които заедно с няколко други свои приятели от колежа се събират за да отпразнуват коледните празници. бившите състуденти да станат публично достояние точно в най-неподходящия момент. Звезди в комедията са Реджина Хол, Терънс Хауърд, Тай Дигс, Морис Честнът.

В средата на боксофиса дебютира екшън лентата „Отбранителна линия“ (Homefront), в която Джейсън Стейтъм в ролята на бившия агент от Отдела за борба с наркотиците (DEA) се сблъсква с влиятелния главатар на местна банда Гейтър (Джеймс Франко). Филмът спечели 6.97 млн. долара през дебютния си уикенд и общо 9,79 милиона.

Комедията „Кой е баща ни?“ (Delivery Man) с Винс Вон и Коби Смълдърс в главните роли е на шесто място с 6.93 млн. долара приходи от уикенда и общо 19.5 милиона за две седмици на екран. Лентата разказва историята на Дейвид Уозниак, който преди години е изкарвал допълнителни пари като е бил донор на сперма в местна клиника. Един ден обаче той разбира няколко изненадващи неща - в ролята си на анонимен донор той е биолигичен баща на над 530 деца. И сега голям брой от тях искат да научат неговата истинска самоличност.

Седми е „Крадецът на книги“ (The Book Thief) с 4.85 млн. долара приходи от уикенда 7.86 милиона за четири седмици прожекции в САЩ и Канада. Действието на филма е ситуирано в Германия по време на Втората световна война, а историята разказва за младото момиче Лизел Мемингер, което по нетрадиционен начин успява да се откъсне от жестоката реалност.

На осмо място дебютира музикалният „Черно рождество“ (Black Nativity), който е базиран на представената за първи път през 1961 година бродуейска пиеса “Черно Рождество”. В лентата младо момче на име Клангстън е изпратено за Коледа от самотната си майка при своите баба и дядо, които то никога не е виждало. “Черно Рождество” е с 3.88 млн. долара приходи от уикенда.

Девети е драмата „Филомена“ (Philomena) с 3.79 млн. долара приходи от уикенда и 4,75 милиона за две седмици на екран. Лентата е с участието на Стив Куган, Джуди Денч, Ана Максуел Мартин и др.

Топ десет завършва "Последният пенсионерски запой" (Last Vegas), който има 2.79 млн. долара приходи от уикенда и общо 58.7милиона за пет седмици прожекции в САЩ и Канада. В лентата трима пенсионирани стари приятели решават да вдигнат голямо ергенско парти в Лас Вегас за техния другар и известен женкар Били, който е решил да се ожени за доста по-млада от него жена. Звезди в комедията са Майкъл Дъглас, Робърт Де Ниро, Морган Фрийман, Кевин Клайн.

Източник: Дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини