В Турция е обявена тревога за подготвяни мащабни терористични атаки

Разузнавателни данни за подготвяни мащабни терористични нападения в Турция с коли-бомби от незаконната организация Революционна народно-освободителна партия-Фронт (DHKP/C) вдигна по тревога силите за сигурност в страната, съобщи телевизионният канал CNN Turk.

Изпратени са указания за „незабавни” действия до дирекциите по сигурността и другите органи за сигурност във всички градове.

Като най-застрашени се считат именно дирекциите по сигурността в големите градове и в пограничните със Сирия райони.

Информацията е, че са подготвени седем автомобили, натоварени с експлозиви и бомби, осигурени от Сирия или от Гърция. Два от тези автомобила, които могат да участват в евентуални терористични атаки, са с бял цвят, а единият е лилав и е тип „Ван”. Няма сведения за марката, модела и цвета на останалите подобни автомобили.

Счита се, че терористичните нападения ще бъдат извършени от тежко болни бойци на DHKP/C, като един от тях се посочва с инициали К.А. Счита се, че през тази година той е освободен от активна дейност в незаконната организация заради раково заболяване в напреднал стадий, посочи още телевизионният канал CNN Turk.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини