23 °C

Марияна Бозакова от „Паисий“девета на шосейно бягане за Европейската купа

Мариана Бозакова

Преподавателката от СОУ „ Отец Паисий“ по физическо възпитание и спорт Марияна Бозакова се класира на 9-то място в генералното класиране в бягането на 6 000 м. на Европейската купа по шосейно бягане за ученици, студенти и преподаватели Tudás Útja „THE WAY OFKNOWLEDGE”,която се проведе на 10.11.2013 г. в гр.Будапеща, Унгария.В надпреварата участваха 655 представители на училища, колежи и университети в две състезателни дистанции – 6 км и 21 км.

Бозакова бяга редом с инструкторите - преподаватели в Унгарската спортна академия- Мартинек Янош – четири пъти олимпийски шампион, два пъти световен и един път европейски първенец по модерен петобой и Петер Кропко – носител на купата на Конфедерациите „Айрън мен”, както и с ректора на най-големият университет в Унгария, БТУ - проф. д-р Агостон Шчел .

В общото класиране г-жа Марияна Бозакова е 9-та, като даде най-добро време от състезаващите се преподаватели при жените – 28 м 20 сек на 6 км дистанция.Нашата преподавателка дори успя да победи 109 представители на мъжкия пол от всички 168 завършили състезателната дистанция. След състезанието г-жа Бозакова сподели: „Марияна Бозакова „ Посвещавам своето участие на 100 – я юбилей на СОУ „ Отец Паисий, моето училище, в което съм учила и в което работя.“

Бозакова сподели, че опитът, който и дава участието в такива състезания, ще го използва като педагог и инструктор за създаване на трайни физически навици и повишаване на двигателната култура на учениците.

Красимира Георгиева

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
С целенасочените си действия ще привлечете интереса на специален за вас човек, провокирайки в него активност. Очертава се романтична връзка за едни, за други ползотворно сътрудничество. На работното място не са изключени изненади, но предвид особеното ви състояние на духа ще се справите с всичко.
23 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Прекрасен ден за обновление от какъвто и да било вид. Опитайте дори да скъсате с някои вредни навици, които са ви неприятни. Вниманието на околните към вас едва ли ще ви смути. Чувството ви за хумор и жизнеността ви правят център на внимание. Може да свършите и малко полезна работа, ако разпределите добре времето си.
23 окт 2019
Последни новини