Туристическият клуб на “Отец Паисий“ с нова патриотична инициатива

Останаха броени дни до отбелязването на стогодишния юбилей на СОУ“Отец Паисий“.

               Ученици и учители трескаво се готвят за големия празник.

               Още през миналата учебна година започнаха инициативите за честването на 100 години от създаването на Първото светско българско училище в град Кърджали. Една от тях е свързана с посещението на 100 исторически и природни забележителности в Източните Родопи.

               Експедиционният туристически клуб към училището започна реализирането на идеята още през учебната 2012 /2013 г. Младите туристи посетиха редица исторически и природни обекти, активно участваха в похода „По стъпките на българската армия“ и в традиционния национален туристически събор за ученици.

               Тези дни Паисиевци станаха притежатели на първия брой на „Карта на историческите и природни забележителности на област Кърджали“. Авторите – инж. Стела Тодорова и Емил Делчев я дариха на  СОУ“Отец Паисий“.

Тази ценна карта представя сто исторически и природни забележителности в област Кърджали. Част от обектите са популярни и маркирани на терен, а другите са само отразени на картата. От няколко години ученици и учители маркират различни терени на територията на област Кърджали, но все още има и непознати кътчета. Това е и голяма провокация за туристически клуб „ Отец Паисий”– да открие и отбележи природните забележителности на родния край.                Предизвикателство за нас е да бъдем изследователи, а не само туристи.

Членовете на туристически клуб към СОУ“Отец Паисий“ издига патриотичната инициатива и призовава младите хора от всички кърджалийски училища да се включат в инициативата ни за опознаване историческото минало на родния край и красотите на Източните Родопи.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини