Кърджалийци скандираха “Орешарски!”,няколко души му поискаха оставката

Кмет и премиер

Наколкостотин души посрещнаха премиерът Пламен Орешарски при първата му визита в Кърджали. Служители от областна и общинска администрация, хора от областта се струпаха пред Белия кораб за да приветстват министър председателя и изразят своята подкрепа за него. Много от тях носеха плакати с надписи като “Орешарски, Кърджали е с теб”, ”Искаме работещо правителсто!”, ”Не на хаоса!”. Те скандираха “Орешарски!””Орешарски!”.Пред сградата на общината и областната администрация се бяха събрали областният управител Бисер Николов,заместниците му Муса Юсуф и Назми Мюмюн , депутати, кметове и председатели на общински съвети.

За разлика от своите предшественици, които караха кърджалийци да ги чакат, министър председателят се появи в точно обявения час-11,00. Първият, който го приветства бе кметът на Кърджали Хасан Азис.

Орешарски проведе среща с ръководството на областна администрация и кметовете на общини. На нея присъстваха депутати от Кърджалийския многомандатен район и министрите на земеделието и храните Димитър Греков, на околната среда и водите Искра Михайлова и на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Местата на народният представител и лидер на ДПС Лютфи Местан и депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева останаха празни. По това време те кръстосваха словестни шпаги в Народното събрание.

Опит да освиркат премиерът направиха малка групичка активисти на ГЕРБ. Те си бяха купили свирки, но така и не ги използваха. Те не бяха допуснати до Орешарски. От дистанция те пуснаха във въздуха сини балони с траспирант с надпис “Оставка”.

На излизане от Белия кораб, охраната изведе премиерът не през изхода на областна администрация, където се проведе срещата с кметовете, а през входа на общината. Въпреки това пътят на министър- председателят бе заварден от недоволни гражданки. Те са известни в местните институции с множеството си жалби за присвоени техни имоти. Проблемът им, е че има съдебни решения за собствеността от най-висша инстанция. Въпреки това премиерът поиска преписките по техните дела, за да се запознае с тях и вземе отношение.

От Кърджали Пламен Орешарски замина за Смолян.

Георги Кулов

Подготовка за посрещането
Родкрепа
Среща с кметовете
Недоволни гражданки
Балоните на протеста
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини