Касапите от Крумовград се отърваха с мижави присъди, наказват ги за непредумишлено убийство

Касапите ,които убиха демонстративно бизнесмена Метин Халил в центъра на Крумовград се отърваха с мижави присъди.Прокуратурата поиска по пет години затвор,а близките на убития по осем.Вместо това Окръжният съд реши,че повечето от убийците трябва да отнесат по 4 г. и 6 месеца затвор,а главният виновник 4 г.Мотивът на магистратите е,че смъртта е настъпила по непредпазливост в следствие на умишлено нанесена средна телесна повреда-аспирация на кръв и запушване на дихателните пътища с развитие на механична асфикция.Това се сочи в мотивите към присъдата на магистратите,публикувани в сайта на Окръжен съд.

Ще припомним,че Метин Халил,баща на две невръстни деца бе убит от шестима младежи на 12. февруари 2011 г.Подсъдимите Д.Г.С.;М.С.Х.;М.М.Г.;Б.Н.Ю.;Г.С.М.; и Е.Ю.Х са пристигнали посред нощ да си допиват в центъра на Крумовград.Те демонстрирали самочувствие и арогантност.Били с БМВ.Спрели го в нарушение на правилника до Клуб 22 в центъра на града.В дискотеката се държали безпардонно и се заяждали с клиентите.Налитали на бой.Един от свидетелите отишъл до полицията и се оплакал.Дежурният въобще не завел сигнала в дневника.Не било взето никакво отношение.По това време в Клуб 22 влязъл Метин Халил.Към 03.00 часа си тръгнал,като направил забележка на най агресивният Б.Н.Ю.Гамените го последвали веднага.Нахвърлили се върху него и му нанесли над 20 удара с ритници.14 от тях били в главата.Пръв ударил Б.Н.Ю.След това те потрошили маси ,столове и амбалаж на заведението на Метин Халил,което се намира до паметника на Хан Крум.

Съдът реши че Б.Н.Ю. ще лежи четири години в затворническо общежитие от открит тип.Останалите отнасят по 4 г. и 6 месеца също в затворническо общежитие при общ режим.

Съдът обосновава присъдата с чистото минало на подсъдимите.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини