Момчилградчани гласуват за Светилището на Орфей в „Чудесата на България”

Уникалният мегалитен паметник край село Татул има реални шансове да се класира сред първите десет най-значими археологически открития в онлайн референдума на "Чудесата на България".

Досега в електронното гласуване са участвали над 500 000 нашенци. В момента начело на временната класация е Цари мали град край Белчин с 50.68% гласа. Тракийското светилище на Орфей е на 8-мо място, изпреварвайки редица знаменити исторически паметници и забележителности.

 „Светилището на Орфей е уникално културно наследство и истинска гордост за момчилградчани. Общината ни се отличава със своето природно богатство и изключителни културно-исторически паметници. Амбицирани сме да отворим широко врати не само към нашите гости от България, но и към туристи от различни краища на света”, е убеден кметът Акиф Акиф.

Според заместникът му Ерол Мехмед попадането на Татул в класацията за „Чудесата на България” е поредно доказателство за научната стойност и туристическия потенциал на скалното светилище. „Наличието на такива важни културно-исторически паметници дават живот и стимулират икономиката на общината и региона”, смята Ерол Мехмед.

Всеки, който иска да гласува в онлайн референдума, може да го направи на  www.bgchudesa.com.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини