Хроничен недостиг за места за паркиране пред блоковете, искат вдигане на колите без платен данък

Хроничен недостиг на места за паркиране пред блоковете в Кърджали мори кърджалийци. Пренаселването с автомобили е от няколко години. Отчетливо изразено е то в кв.”Възрожденци”, където живеят много млади хора в трудоспособна възраст, за които предвижването с кола до месторабота е необходимост.

В Кърджали бг вести постъпиха сигнали от жители на квартала, че много от местата за паркиране пред блоковете са заети от автомобили,които не помръдват от месеци,дори години.Собствениците или са в чужбина или не ги карат поради повреди.Общото е,че на много от тези автомобили не се плаща данък. Кърджалийци предлагат тези коли да се махнат от паркингите и да не заемат местата за паркиране.

Неплащането на данък не е основание тези коли да се вдигат от паркингите. Това може да стане само, ако автомобилите са без номера или със стари такива. Правим всяка седмица проверка за спрени от движение автомобили. Това заяви за Кърджали бг вести шефът на транспортният отдел в община Кърджали Орхан Кадиров. То каза, че неговите колеги се намесват дори в случаи,когато колата е със спукани гуми и личи, че отдавна не е в употреба. Правят се предупредителни протоколи. Наскоро със служители на КАТ-Пътна полиция издирили собственик на автомобил и го задължили да премести колата си в частен имот.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини