Скандалът „Делов” е в миналото, политиците призовават за единство и помирение

Преклонение пред Делов

Тази сутрин програмата за честването на Деня на Кърджали започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на ген.Васил Делов,освободителят на града. Събраха се представители на всички групи съветници, народните представители Милко Багдасаров от БСП, Цвета Караянчева от ГЕРБ ,  Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед от ДПС. Кметът Хасан Азис поздрави всички с празника и пръв поднесе цветя пред паметника на генерала.

Гвардейци и мажоретки оформиха шпалир. Общественици положиха венци и цветя от свое име и от името на институциите, които представляват.

 По време на тържествената сесия кметът Хасан Азис подчерта символиката:Точно в 12 часа градския часовник свири „Велик е нашия войник”,в часа когато Янвер паша е капитулирал пред ген.Делов.

Областният управител Бисер Николов изрази преклонението на хората от Източните Родопи към делото на генерала.

 Върху делото на Делов специален акцент направи Цвета Караянчева.Дължим му свободата си,подчерта Караянчева. Тя благодари на всички кърджалийци подкрепили подписката за удостояването на ген.Делов посмъртно с орден „Стара планина”с мечове. Тя покани присъстващите да присъстват на тържествената церемония във Националния военноисторически музей в София, където орденът ще бъде връчен на близките му.

 Прекланяме се пред ген.Делов, категоричен бе Милко Багдасаров.

 Всички политици призоваха за сговор и търпение и поглед към позитивните постижения.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини