Наглост!Общински чиновници в Кърджали искат наем за изложба за българските храмове

Интересът

Истинска наглост проявиха общински чиновници, които поискаха наем от един лев на квадратен метър за изложбата “Православни храмове,скални църкви и манастири в България. ”Тя е представена в 45 града на страната, но само в “столицата на толерантността” е поискан наем от автора Светлозар Стоянов. Фотографът е получил подкрепа от енорийският свещеник отец Петър да представи 60 фотоса в двора на храма “Св.Георги”.Цялата изложба е от 120 фотоса.Поради отказът да бъде представена в центъра на Кърджали,тя е изложена наполовина. Изложбата е посветена на Деня на Кърджали, но нито едно официално лице не я е посетило.

“Може би им идва далеч”,казва с ирония Светлозар Стоянов.

Авторът на изложбата, който е теолог по образование, е обикалял 14 години страната за да снима православни храмове и манастири. В Кърджалийско той е документирал и крепостите Устра , Моняк,светилището при Татул. Изложбата ще бъде закрита на 22 октомври,след празника на града.

Надяваме се кметът Хасан Азис,който е приятел на отец Петър да проучи,кой от подопечните му чиновници е създал бюрократични пречки пред представянето на изложбата в центъра на града.

Георги Кулов

Изложбата
Светлозар Стоянов
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини