Читалище „Родопска искра” подари една незабравима вечер на публиката в Ангел войвода

По случай най-големия мюсюлмански празник Курбан байрам читалище „Родопска искра”- Ардино организира концерт в хасковското село Ангел войвода. Салонът на местното читалище бе пълен с местни жители и гости от околните села Караманци,

Боян Ботево, Сърница, Винево. Най-малкият от тях бе деветмесечният Зейнур,, а най-възрастният – 70-годишният Шахир Яшар, който бе дошъл в родното си село Ангел войвода от турския град Дидим, Айдън.

Двучасовият празничен концерт бе посрещнат с много аплодисменти от публиката.

Пртограмата започна със скеча „Неканеният гост” на театралната трупа „Зад кулисите” с ръководител Озан Муталибов. С блестяща игра младите актьори от Ардино предизвикаха огромен смях от публиката. С много аплодисменти бяха посрещнати и изпълненията на оркестъра за местен турски фолклор с ръководител и солист Юксел Исмаил. Присъстващите се насладиха и на изпълненията на саз и акордеон на Али Емин и Бейсим Яшар.

Визитата на ардинските самодейци бе по покана на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер. Кметът на Ангел войвода Екрем Юзеир поздрави присъстващите с големия мюсюлмански празник Курбан байрам. „Невероятен концерт. Прекарахме една хубава и незабравима вечер”, заяви той и получи сувенир от председателя на читалищното настоятелство Юксел Исмаил със символа на Ардино – Дяволският мост.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини