„Родопи” отново в елита по тенис на маса

СКТМ „Родопи” дебютира във Висшата лига по тенис на маса за жени след 6-годишно отсъствие от елитната група в България. След първия етап в Пловдив тениситките от Момчилград  записаха 1 победа и 3 загуби. Съперници на нашите бяха далеч по-именити отбори, сред които миналогодишните шампиони „Комфорт”/Варна/ и подгласниците им „Стоянстрой”/Пловдив/. Дебютната победа на „Родопи” в Държавното първенство бе постигната срещу отбора на „Съединение”/Пловдив/.

Тази година момчилградският тим залага изцяло на таланти от школата. Сред тях изпъкват имената на националните състезатели при кадетки и девойки, съответно Есин Саид и Михалева Димова, която е носител на Балканска купа.

Старши-треньор на „Родопи” е националният селекционер за кадетки Надежда Стоянова. Тя остана доволна от представянето на тима след първите изиграни двубои. „Въпреки липсата на опит и крехката си възраст момичетата показаха висок състезателен дух и хъс за победа. Очаквам доброто ни представяне да продължи и в следващите мачове”, каза Стоянова. Вторият етап от Държавното първенство за жени ще се проведе в Пловдив от 30 ноември до 1 декември.

Амбициите на „Родопи” са да запазят място в елитната група и през следващия сезон. Ръководството на клуба отправи благодарности към община Момчилград и кмета Акиф Акиф за подкрепата и съдействието през настоящата кампания.

В началото на следващата година Момчилград ще бъде домакин на кръг от Висшата лига за жени с участието на най-добрите отбори по тенис на маса в България.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини