Екипът зад хита “Хотел Трансилвания” ще работи по анимационната версия на играта “Angry Birds” (“Ядосани птици”)

Играта за смарт-телефони и таблети “Angry Birds” (“Ядосани птици”) предизвика истински фурор след появата си през 2009-та година и бе само въпрос на време преди холивудските студия да изявят интерес към нея. От компанията-създател на играта Rovio Entertainment оповестиха, че имат планове за направата на пълнометражен анимационен филм, но в продължение на близо две години липсваше по-конкретна информация по въпроса.

Едва в началото на 2013-та година стана ясно, че по направата на анимационния “Angry Birds” ще работи студиото Сони Пикчърс, което е отговорно за хитове като “Къща-чудовище” и двете части на “Облачно, с кюфтета”.

Бъдещият анимационен филм за “ядосаните птици” ще се разпространява в триизмерен формат, а световната му премиера ще се състои през летния сезон на 2016-та година. През изминалите няколко месеца продуцентите водиха преговори с кандидат-режисьори и малко по-рано днес станаха ясни и имената на избраниците.

В разпространено до медиите изявление от Rovio и Cони Пикчърс разкриха, че режисурата на “Angry Birds” е била поверена на Клей Кейтис и Фъргъл Райли за които това ще бъде режисьорски дебют в света на пълнометражните анимационни филми.

До момента Кейтис и Райли са работили като аниматори на голям брой високобюджетни ленти, най-известните от които са “Рапунцел и разбойникът”, “Разбивачът Ралф”и “Хотел Трансилвания”. Важно е да се отбележи, че именно част от екипа на “Хотел Трансилвания” ще работи заедно с двамата режисьори по направата на “Angry Birds”.

Продуцентът на филма Джон Коен: “Клей Кейтис и Фъргъл Райли са едни от най-талантливите аниматори в киното. Те ще превърнат “Angry Birds” в незабравимо изживяване за всички почитатели на качествената анимация. Пренасянето на подобна игра на големия екран не е лесно начинание, но Клей и Фъргъл разполагат с нужния талант и енергия за да се справят с тази задача. Освен това те са и големи почитатели на всичко свързано с “Angry Birds”.”

От Сони Пикчърс все още не се разкриват никакви детайли за сюжета на подготвяната 3D-анимация, но това което се знае със сигурност е, че за направата на продукцията ще бъдат отпуснати около 150 милиона долара.

Новоизбраните режисьори Клей Кейтис и Фъргъл Райли вече са започнали подготвителната работи по лентата, а сценария се пише в момента от Джон Вити (“Семейство Симпсън”).

Световната премиера на “Angry Birds” ще се състои на 1-ви юли, 2016-та година.


Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини