Раздават по 25 кг продукти в пакет на социално слаби

11 174 души с най-ниски до­ходи в област Кърджали ще ги получават в 18 временни пунк­та на БЧК. Слагат начало­то на кампани­ята в четвър­тък, първият транш завърш­ва на 31 ок­томври.

Осемнадесет временни пункта са разкрити в об­ласт Кърджали, в които по график ще бъдат раздава­ни европейските храни­телни помощи на хората с най-ниски доходи, одобрени по списък. В първия транш ще бъдат дос­тавени281 026,100 кгхранителни продук­ти. Всеки, включен в програмата, ще полу­чи срещу подпис и до­кумент за самолич­ност общо25,150 кгот 10 вида хранител­ни продукти: ориз3 кг, брашно4 кг, захар5 кг, олио5 л, зрял фа­сул1 кг, леща2 кг, конфитюр2 кг, пче­лен мед1,5 кг, вафли0,900 кги картофено пюре0,750 кг.

Всяка доставка на хранителни продук­ти от операторите в областния склад се проверява от експер­ти. В Кърджалийска област раздаването на храни­телните продукти ще стане в периода от 10 октомври до 31 октомв­ри.

Символичният старт на кампанията в нашата област ще бъде даден на 10 октомври, четвъртък, от 10 часа във времен­ния пункт в Кърджали (бившия мебелен мага­зин "Явор", до Дома на културата) от зам.-областния управител Назми Мюмюн.

11 174 души в област Кърджали ще по­лучат хранителни про­дукти, с 2 000 повече от миналата година. Тази година в списъци­те са включени вете­раните от воините, чиито месечен доход не надвишава официално определената гра­ница на бедността за2012 г. в размер на 236 лв., и 540 работници от ОЦК, които са по­лучили еднократна по­мощ от социалното министерство през 2012 година.

На 10 октомври, четвър­тък, ще започне раздава­нето на помощи и в селата Бойно, Перперек, Стремци и Енчец. На 14 октомври социално слабите ще ги получават в Крумовградско, Ардино, Джебел, Кирково, Момчилград и селата Звездел и Равен. На 15 ок­томври помощите ще пристигнат до хората от се­ло Млечино. На 17 и 18 ок­томври и хората от Чорба­джийско и Черноочене ще получат хранителните па­кети.

Продуктите от вто­рия транш на европейските хранителни помощи ще бъдат раз­давани още в началото на декември.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини