Момчилградчани се включиха в дарителска акция, помогнаха на семейство от Конче

Общественици, бизнесмени и граждани се включиха в дарителската акция за набиране на средства за възстановяването на изпепелената преди две седмици къща в момчилградското село Конче. От началото на кампанията на призивите за помощ на пострадалото семейство се отзоваха стотици дарители.

Припомняме, че на 14 септември т.г. пожар след късо съединение изгори двуетажна къща в с. Конче и остави без дом четиричленно семейство. Годината е шокиращо фатална за собственичката Хюрю Исмаил, след като в края на август внукът й издъхва при токов удар.

Днес, две седмици по-късно разрушената къща е изцяло с нови основи, а вътрешните стени на първия етаж са издигнати наново.

„Полагаме изключителни усилия, за да бъде реконструирана къщата до началото на зимата и семейството отново да се настани в дома си. Похвално е, че на призивите ни мигновено се отзоваха граждани и фирми, към които искам да отправя най-сърдечни благодарности. Сигурен съм, че още много момчилградчани ще подадат ръка на семейството”, заяви кметът Акиф Акиф.

Дни след акцията, организирана от община Момчилград, местните фирми „НАР”, ВК „Младост 95”, ВК „Изгрев”, „НЕК ГРУП” и „Иса 2000” осигуриха строителни и инертни материали. Ротари клубът в града дари бяла техника на семейството. Хуманна е и постъпката на момчилградчанин, занимаващ с търговия на кожи, попаднал в същото положение преди години заради лумнал пожар в къщата му. Ентусиастът подпомогна семейството със строителни дъски на стойност 400 лева.

Ръководството на общината и кметовете на населени места пък единодушно се съгласиха да заделят част от заплатите си за нуждите на семейството. 

Средства се даряват още по дарителската сметка в Търговска банка „Д” в Момчилград: IBAN: BG 56 DEMI 92401000108447 ; BIC: DEMIBGSF ;

Дарителски кутии са поставени във входа на общинска администрация, бензиностанции, магазини, централни места в Момчилград. Кампанията за набиране на средства продължава.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини