Гърците заляха Кърджали за шопинг туризъм, никой не се интересува от музея

Десетки гърци от Комотини се отдадоха на шопинг туризъм през уикенда в Кърджали. Комшиите буквално заляха централните заведения в столицата на Източните Родопи. Някой от тях успяха да опитат и коктейла “Николов и Янакидис” кръстен на областните управители прерязали лентата на ГКПП”Маказа-Нимфея”.

Жителите на Комотини пристигнаха още в събота преди обед за да могат да пазаруват на воля в магазините на Кърджали. Дамите се интересуваха от магазини за качествени дрехи. Те повлякоха след себе си и своите половинки. Мнозина се устремиха към Пазара на производителите, дочули за цените там.

Запитани искат ли да разгледат историческия музей или Перперикон гостите отговаряха с категорично „не”.

Мнозинството от гърците искаха да видят язовирната стена и да похапнат риба на понтона „Моби дик” и кораба „Емона”. Те бяха дочули за специалитетите със сом и миди. За съжаление повечето се отказаха поради липса на табели на латиница до зоната за отдих при Енчец. Езиковата бариера също си каза своето.

Комшиите се насочиха за обяд към заведенията в центъра. Групи отседнаха в Старата къща, за която бяха дочули от свои съграждани.

Предпочитани от гостите хотели бяха тези край Момчилград и „Устра” в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини