Ангел Джамбазки: Искаме възстановяване на загражденията по границата ни с Турция

Повече от половината нелегални емигранти не са бежанци от Сирия. За това алармира в Кърджали заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. По думите му на всеки пострадал от война и търсещ спасение за себе си и за семейството си, му се дължи хуманно човешко отношение и грижа. „Но категорично твърдим, че като държава не сме длъжни да издържаме граждани на ЧАД, Кот д`Ивоар, Мали, Сиера Леоне и Алжир,  които съставляват повече от половината граждани преминали държавната ни граница от страна на Турция", коментира Джамбазки.  

Според него българската държава трябва да възстанови поне охранителните си и отбранителни съоръжения /кльона/, които Гърция е изградила с европейски пари. „А България е поискала европейски пари за това преди две седмици при положение, че от една година потока от емигранти се увеличава всеки ден", каза Джамбазки. Според него недопустимо за България е българо-турската граница, която е с дължина 270 км, да се пази от 45 гранични полицаи, както е в момента, а в същото време гръцката граница, която е два пъти по малка, да се охранява от 1800 гранични полицаи.  

„Ако България ще приема чужденци, трябва всеки един от нас да знае колко ще са тези хора и колко ще струва това. Защото ние сме хората, които ще платим тази цена и тази издръжка", подчерта Джамбазки. Според него приемането на имигранти в погранични общини като Момчилград например би променило демографската картина и би се превърнало в проблем за в бъдеще.

Ангел Джамбазки и колегата му Антон Антонов - областен координатор за Стара Загора, Хасково и Кърджали, са в Кърджали, за да възстановят структурата на ВМРО. Те обявиха, че до месец предстои разкриването на клуб на партията града край Арда.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини