В театъра: Посрещат зрителите с нови костюми и много изложби

Директорът Тодор Боянов и екипа на ОДТ "Ап.Карамитев" представи нов проект

Нов проект започва да реализира Общински драматичен театър "Апостол Карамитев". Той се казва „Салон на изкуствата – едно неочаквано посрещане на публиката” и бе презентиран на среща с журналисти. Представянето включваше още разходка из театъра, ревю и спектакъл.

Да подпомага развитието и популяризирането на млади творци, както и да представя на местната общественост постиженията на димитровградчани, реализирали се извън пределите на града и страната, е една от целите на проекта. Другата е димитровградчани да се разпознаят и с различни видове изкуства при посещението си в театъра.

Салонният персонал ще посреща публиката с нови костюми, които бяха показани за пръв път. Те са по авторски проекти на Антония Попова и са взаимствани от времето в края на 18- началото на 19 век.

Сцена-фоайе и сцена под сцената са сред новостите, които се включва проекта. И още - кът на Апостол Карамитев с негов портрет и снимки посреща посетителите във фоайето на втория етаж. Там е подредена част от мини изложба на костюми от гардероба на димитровградския театър, сред които и два, с които е играла Маргарита Дупаринова в „И най-мъдрият си е малко прост”. Останалите костюми зрителите ще видят при влизането в театъра.

Друга новост е фотоизложба „60 г. възход и падение”, която разказва в снимки историята на театъра, а също и изложба на афиши и плакати от репертоара му през годините. „Празници в театъра” пък е друга изложба от колажи, които са подредени в коридорите и фоайетата.

Час преди да започне даден спектакъл публиката ще има възможност да се запознае с различни видове изкуства и разнообразни и интересни творци, представени по един оригинален и нестандартен начин и средства, каза директорът Тодор Боянов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Персоналът на ОДТ "Ап.Карамитев" ще посреща зрителите с нови костюми
Мими изложба на сценични костюми е една от изненадите за посетителите в театъра
Има и изложба със снимки от живота и творчеството на Апостол Карамитев

Снимки от историята на театъра са подредени по стените
В полза на зрителите ще работи новия проект в театъра

Стенописи, дело на младия творец Делян Костов красят коридорите на театъра
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини