Сдружение „Егридерелилер” дари медицински консумативи на ардинската болница

Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино получи поредно дарение от медицински консумативи от Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) от Бурса.

Хуманитарната помощ бе  връчена на управителя на лечебното заведение д-р Адам Персенски от председателя на Сдружението Ахмет Кахраман и членът на фондацията Аднан Алада. На събитието присъстваше и зам.-кметът на общината Неджми Ходжов.

„Медицинските консумативи идват в много труден момент за здравното заведение. Те ще бъдат използвани за подпомагане на лечението на пациентите”, заяви д-р Персенски. От името на колектива той изрази искрена благодарност към дарителите за хуманитарния им жест. Сдружение „Егридерелилер” дари комплект спални чаршафи за нуждите на потребителите от Защитеното жилище в родопския град. Управителят Елван Исмаил изказа благодарности за оказаното внимание и благородния жест на Сдружениието.

Ахмет Кахраман обеща за в бъдеще да продължава да помага на здравните и социални заведения на територията на общината. Той подчерта, че спонсори на медицинскките консумативи и спалните чаршафи са Гюнай Кавушмуш и Бедри Джошкун, изселници от Ардинско.

Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрам също изказват благодарност към ръководството на Сдружението за благородните им инициативи да подпомагат здравните и социални заведения на територията на общината.

 Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини