ТВ Европа снима филм за Ардино

Екип на ТВ Европа-София снима документален филм за община Ардино като туристическа дестинация. Лентата ще бъде показана в рамките на предаването „Национален календар”.

Продуцентът Снежана Димитрова сподели, че  целта им е да покажат живота, бита, културата и ежедневните проблеми на обикновените хора. Да запознаят зрителите на ТВ Европа с културно историческото наследство на общината, развитието на еко и културния туризъм, съществуващите природни дадености, географско положение.

Екипът на ТВ Европа направи и интервю с кмета на общината Ресми Мурад.

В репортажа за Ардино ще бъдат излъчени и кадри от най-красивите места в Източните Родопи – Дяволският мост, тракийското светилище „Орловите скали”, туристическият комплекс „Белите брези”.

Екипът ще покаже екологични чисти предприятия за млечни изделия, които се намират  в Жълтуша, Бял извор и Падина. Ще надникнат и в други производства като ишлеме, които осигуряват препитание за местното население.

Излъчването на продукцията е планирано за края на септември. Предаването „Национален календар” се излъчва всяка неделя от 13.30 часа, а повторението е във вторник от 10.30.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини