Пълно объркване на гърците след отварянето на Маказа, няма табели на латиница на наша територия

Маказа е отворен,но табели няма

Пълно объркване настана сред гърците, които преминаха ГКПП Маказа след неговото откриване и навлязоха на българска територия. Съседите не можеха да се ориентират, защото в граничната община Кирково, а и в съседните й Джебел и Момчилград,през които минават шосета за Кърджали няма указателни табели на латиница,които да ги насочат. От наша страна пък никой не се е сетил да постави табели, както на кирилица,така и на латиница , указващи пътя за Маказа. За сега освен гърците потърпевши са и румънските туристи, чийто джипиеси сочат от месеци, че граничния контролно-пропускателен пункт е отворен.Вчера много от тях пресякоха Маказа за да се приберат от почивка в Северна Гърция.

През цялото лято критикувахме гърците, че нямат готовност да отворят ГКПП „Маказа-Нимфея”, а се оказа,че ние сме по-неподготвени от тях. За разлика от нас комшиите сложиха още преди месеци знаци и светофари по тяхното трасе.

Предвиждаме да сложим допълнителни табели, указващи направлението към Маказа, както и табели на латиница в обратна посока, заяви за Кърджали бг вести шефът на Областното пътно управление Радостин Ламбрев. Той каза, че табели с ограничението за тегло на товарни автомобили и бусове до 3,5 тона вече се монтират. Те се слагат дори в съседната Хасковска област.

Очакваме за Димитровден да бъде готова пряката отсечка Подкова-сп.”Джебел”, която ще поеме основният трафик от и за Гърция. Тя ще бъде напълно обозначена с пътни знаци, обеща Ламбрев.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини