Sony показа водоустойчив смартфон с 20-мегапикселова камера

Sony представи новия си флагмански смартфон Xperia Z1 по време на IFA 2013 в Берлин. Телефонът е водоустойчив и се отличава с 20.7 MP камера, за която Sony твърди, че е "най-добрата смартфон камера".

Макар че след 41-мегапикселовата камера на Lumia 1020, 20-те мегапиксела на камерата на Xperia Z1 не изглеждат толкова впечатляващи, все пак това е резолюция, с каквато все още малко камерафони на пазара могат да се похвалят.

Сензорът на камерата е с най-големи физически измерения от всички на пазара. Освен него обаче Sony добавя и технологията BIONZ за обработка на изображения, както и G Lens, които използва при фотоапаратите си, предаде Mobile Bulgaria.

Дисплеят на телефона е с диагонал 5 инча - и тук японците не са пропуснали да използват наученото от други продуктови линии. Компанията използва Trilumions и X-Reality технология, които са налични при телевизорите от серията Bravia.

Новият флагман на Sony се явява наследник на Xperia Z, но този път Sony са добавили алуминиева рамка към стъкленото покритие на предния и задния панел. Освен това Xperia Z1 е водоустойчив.

Телефонът ще поддържа работа с LTE и NFC, като за последното от Sony обещават, че ще осигури връзка с 62 различни аксесоара. Xperia Z1 е оборудван с най-новия процесор Snapdragon - 800, с четири ядра и 2,2 GHz тактова честота.

Вградената памет е до 16 GB, като тя може да бъде увеличена с допълнителни 64 GB чрез microSD карта, a oперативната RAM памет е 2 GB. Батерията на Z1 е с капацитет 3000 mAh.

Смартфонът работи под управление на Android 4.2.2. Sony са добавили и някои допълнения към приложението за камерата. В партньорство с Bambuser, японците обещават, че са осигурили възможност собтсвениците на Xperia Z1 да излъчват видео директно във Facebook чрез Social live.

Сред другите интересни приложения е иновативната функция за визуално търсене Info-eye, която предоставя свързана информация относно забележителности и продукти като книги или вина, само чрез заснемането им с камерата.

Xperia Z1 ще бъде на пазара от септември 2013 г., а цената за момента е неизвестна.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини