Кърджалийци предпочитат трезорите пред банките, заради очаквания банков апокалипсис

Обирът на обществения трезор,се оказа добра реклама

Все повече кърджалийци съхраняват парите си в трезори в очакване на апокалипсис за родните банки. Прогнозите на видни банкери,че в края на годината ще следва верига от банкрути накара много наши съграждани да кътат парите си в касетки, вместо на влогове. В трезорите запазването на парите им е гарантирано. Отказът от банкови влогове е в следствие на разкритията, че държавата няма да може да ги покрие, както се твърди,че това ще стане в случай на фалити.

Кърджалийци се обърнаха дори към ограбения обществен трезор и напливът на клиенти е голям. На практика обирът се превърна в реклама за трезора. Освен пари съгражданите ни съхраняват там и ценности.

Към трезорите проявяват интерес и хора от бизнеса, които оперират в сферата на сивата икономика. Те искат да укрият доходите си от данъчните и затова влагат спестяванията си в трезори, където анонимността им е гарантирана.

Към трезорите се обръщат и чужденци и изселници, които идват за туризъм или на гости. Обикновено те ползват услугите им за седмица или месец. Подтикнати са от случаите на кражби в хотелите.

Георги Кулов  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини