5 °C

Дупка в общинския бюджет от 13 млн.лева, фирми съдят общината

12,8 млн.лв.достигнаха неразплатените разходи на община Кърджали. Според опозицията в местния парламент се очаква през тази година те да нарастнат с още два милиона и да се закръглят на сумата от 15 млн.лева. Според ГЕРБ причината са неоправдани разходи направени по заповед на кмета на общината Хасан Азис, както и неизпълнени прогнози за местните приходи. Според общинския съветник Огнян Иванов от ГЕРБ ръководството на общината е подхождало безпринципно към изпълнението на бюджета.

Дебатът се разгоря на сесия на местния парламент по повод информация на кмета Хасан Азис за изпълнение на бюджета за полугодието. Председателят на групата съветници от БСП Милан Миланов определи информацията като тревожна. Той подчерта, че има реална опасност бюджета да не бъде изпълнен. Приходите през първото полугодие не се изпълняват, когато има постъпления от данъци и такси. Това означава, че през второто те ще бъдат още по- малко, прогнозира Миланов. Той посочи, че при правенето на бюджета са заложени кухи обеми за продажбата на общинска собственост. За първа година не успяхме да ремонтираме през лятото детски градини и училища, поради липса на средства . Много фирми съдят общината за неразплатени сметки. Плащаме лихви и комисиони на частни съдии-изпълнители посочи Миланов. Той припомни, че Общинския съвет е поставил пред кмета задачата да намали неразплатените разходи. Вместо това те се увеличават.

Кметът Хасан Азис отбеляза в своето изказване, че по- голямата част от задълженията на общината са натрупани в последните две години от управлението на ГЕРБ,заради тенденциозно отношение на бившите управляващи. Той посочи, че тенденцията е за цялата страна. Към това се добавя сериозната икономическа криза и липса на инвестиции, което спря приватизацията на общински имоти. Увеличи се и задлъжнялостта на фирми и граждани към общината, която достига 5 млн.лева. Въпреки това през тази година има тенденция към стабилизиране на темпа на нарастване на неразплатените разходи, посочи Хасан Азис.

Винаги съм подкрепял бизнеса. Не смятам да извивам ръце, но ще си търсим парите. Ще се обърна към работодателските организации да съдействат за издължаването на фирмите, сподели градоначалникът.

Независимият съветник д-р Марин Мухтаров благодари от името на свои избиратели за това , че общината е отпуснала пари за спешен ремонт на покрив на сграда на ул.”Републиканска”, че е асфалтирала улиците около градинката пред храма “Св.Георги” и че е отпуснала пари за процедури ин витро, като вече се роди и първото бебе. Проблем обаче ще бъде осветлението. Трябва да се осигури през зимния сезон светлина вечер пред училищата , където децата пресичат,посочи д-р Мухтаров.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
01 дек 2020
Последни новини