Караянчева сезира Европарламента за политически уволнения в Кърджалийско

Цвета Караянчева

Областният лидер на ГЕРБ в Кърджали и народен представител Цвета Караянчева ще сезира чрез евродепутатите на партията Европейския парламент за политическите чистки в Кърджалийско. Според нея ДПС с мълчаливото съгласие на БСП кадрува безжалостно. Социалистите се крият зад Движението, защото хората на Доган им наляха 3000 гласа по време на парламентарните избори и им осигуриха депутатско място. Областният лидер на червените в Кърджали Милко Багдасаров е четвъртият депутат на ДПС в Народното събрание, подчерта Караянчева.

Тя заяви, че върху държавни служители в региона се оказва безпрецедентен политически натиск. Най-силен е той в социалните служби и Регионалния инспекторат по образование, а във В и К вече управителят е сменен. От ДПС и БСП натискат шефове на дирекции да подадат оставки иначе ще бъдат дисциплинарно увалнени, каза още Караянчева.

Тя заяви, че се очакват десетпроцентни съкращения в областна управа в момента, когато заплатата на губернаторът и неговите заместници е увеличена с 350 лева.

Недоумяваме как партии, членове на Либералния алианс и Партията на европейските социалисти могат да си позволяват такива поголовни чистки, каза Караянчева. Тя отрече нейната партия да е търсила политически мотиви при уволненията по време на кабинета “Борисов”.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини