Момчилград тегли кредит, влага парите в инфраструктура

Община Момчилград подписа с „Райфайзенбанк” ЕАД договор за краткосрочен кредит/овърдрафт/ за покриване на капиталови нужди с лихва 4,85%. Кредитът ще бъде от решаващо значение за успешното изпълнение на инфраструктурни проекти, включително и по Оперативни програми, както и за оборотни средства при временен недостиг на средства. Сумата е в размер на 500 хил. лева с 12-месечен срок на погасяване до месец август, 2014 година. Кредитът може да бъде погасен предсрочно без заплащане на допълнителна такса. Предварително направените общински анализи сочат, че усвояването и обслужването на кредита е ефективно и ритмично. Договорът между двете страни не включва начисляване на такса за обслужване на заема. Община Момчилград изтегли кредит-овърдрафт и през миналата година при лихва от 4,95%.

„Идеята ни с изтеглянето на кредита е да реализираме нови инвестиции и да подобрим качеството на социалните услуги. Мога да уверя жителите на община Момчилград, че овърдрафт-кредитът е подписан при изключително добри условия за нас. През миналата година се убедихме, че тази практика е широко приложима и полезна за повишаване на качеството на услугите”, обобщи кметът Акиф Акиф.

С първият отпуснат кредит бяха осигурени средства за благоустройство на ул. „Гюмюрджинска”, парно отопление за МБАЛ „Д-р С. Ростовцев”.

С парите бе разработен идеен и технически проект за пътната връзка на Момчилград с пътя Кърджали – Подкова и приключен проект за брегоукрепване и възстановяване на пропускната способност на Южно дере.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини