Десантен кораб на САЩ, пълен с морски пехотинци, се насочи към Сирия

Шести американски военен кораб вече се намира в източната част на Средиземно море в близост до петте ескадрени миноносеца, въоръжени с крилати ракети, които скоро могат да бъдат насочени срещу Сирия. Това съобщиха представители на американската армия, пожелали анонимност, предаде Ройтерс.

Те подчертаха, че американският десантен кораб-амфибия «Сан Антонио” с няколкостотин американски морски пехотинци на борда се намира в региона поради други причини и няма планове за участието на пехотинците в наземна операция в рамките на военните действия срещу Сирия.
Посочва се, че преминаването на «Сан Антонио” през Средиземно море е отдавна планирано, но е взето решение корабът да остане в близост до ескадрените миноносци с оглед текущата ситуация. «Корабът е оставен там като предпазна мярка”, отбеляза официален представител, пожелал анонимност.
"Сан Антонио" патрулираше край бреговете на Червено море като предпразна мярка, след като военните свалиха ислямисткия президент на Египет. Корабите от този амфибиен тип са толкова огромни, че ги наричат плаващи докове. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини