Монтират нови указателни табели в Момчилград

34 туристически указателни табели ще напътстват туристи и гости на Момчилград към местните културно-исторически и природни забележителности, съобщиха от общинска администрация. Новите пътепоказатели са финансирани изцяло от община Момчилград за улеснение на посетителите. В тях са включени общо 20 туристически обекта.

До седмици пък ще започне монтирането на информационни билбордове на възлови места в центъра на Момчилград, както и на входа на светилището на Орфей при село Татул. Двустранна карта ще изобразява географското разположение на общината и ще описва подробно туристически обекти, културно-исторически и природни забележителности.

Посетителите на местността „Дамбалъ” и религиозния комплекс „Елмалъ баба текке” край село Биволяне ще се запознаят с историята им чрез информационни табели. Такива ще бъдат поставени и пред всички хотели в общината.  

С нови указателни знаци ще се улесни 3-километровия туристически маршрут към Дамбалъ и Харман кая, намиращо се в района на село Долна Чобанка.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини