ДПС към БСП в Кърджали:Даваме ви областна и полиция, останалото е за нас?

Председателят на ДПС Лютви Местан е поискал от областният лидер на социалистите Милко Багдасаров важни ключови постове в държавните структури в Кърджалийска област. Според източници от Движението за права и свободи Местан е казал в прав текст:Даваме Ви областна администрация и полиция, а всички останали служби са за нас. По думите на депесарите претенциите на председателя на партията били основани на това, че Движението имало повече подготвени кадри в областта от социалистите. Това обаче предизвикало гнева на Багдасаров и той от трибуната на парламента обвини Местан в прекомерни претенции за постове.

Не сме разговаряли с Лютви Местан за никакви постове в областта. Не се водят преговори между БСП и ДПС на никакво ниво за назначения в Кърджалийско,заяви за Кърджали бг вести Милко Багдасаров.Той определи твърденията като абсурдни.Багдасаров каза, че назначенията в държавните структури в областта ще станат след внимателно проучване на дейността на всеки шеф или служител.Решенията ще се вземат от премиера и неговите министри,а не от партиите,които го подкрепят.Смените ще бъдат обект на преценка и съгласуване.Няма да има чистка.Оглежда се всеки важен пост и не се бърза със смени.Важно е да се подберат професионалисти,категоричен бе Багдсасаров.

Той подчерта: Чух,че очакват да кадрувам като моята колежка от ГЕРБ. Няма да тръгна като нея към груба политическа чистка. Това противоречи на ценностите на нашата партия, заяви Багдасаров.

Народният представител призна,че една от сигурните кадрови промени ще е тази в ръководството на Регионалния инспекторат по образование в Кърджали.

Според него политически смени и протести затъмняват реалните положителни резултати на кабинета Орешарски.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини