Момчилградският кмет продължава с проверките на училища и детски заведения

Нова проверка на учебни и детски заведения по населени места предстои да бъде направена до дни, стана ясно на традиционната ежеседмична среща на ръководството на община Момчилград с кметове на населени места. Градоначалникът Акиф Акиф лично ще се запознае на място със състоянието на общински училища и забавачки преди откриването на новата учебна година.

Както е известно, кметът вече инспектира училищата в общинския център и разпореди те да бъдат готови за посрещане на учениците в изцяло освежен вид. Очакванията му са седмица преди първия училищен звънец ремонтните дейности да бъдат пред приключване. 

Посещенията на кмета ще обхванат училища и детски градини в селата Груево, Звездел, Нановица и Равен, както и школото в Звездел.

Същевременно, директори и кметове ръководят съвместно ремонтните дейности, включително освежаване и почистване на дворове и алеи, укрепване на огради. Отстраняват се всички установени нередности по спортни площадки и съоръжения за игра на деца.     

На провелата се среща кметовете на населени места получиха подробни противопожарни указания заради зачестилите през последните дни пожари в региона.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини