6 °C

Кметът на Момчилград провери училища преди началото на учебната година

Кметът на Момчилград Акиф Акиф и заместниците му Ерол Мехмед и инж. Мехмед Мехмед посетиха училищата в града броени седмици преди началото на новата учебна година. От местната власт направиха оглед на състоянието на дворовете, училищните сгради и класните стаи, за да се уверят, че са взети всички мерки за безопасност на учениците по време на лятната им ваканция. Изненадващата сутрешна обиколка на градоначалника започна с проверка в гимназията по машиностроене и лека промишленост „Васил Левски”.  По-късно се срещна с директорите на СОУ „Н. Й. Вапцаров”, ОУ „Петър Берон” и гимназията по туризъм „Св. Св. Кирил и Методий”.

Забеляза се трескава подготовка в училищата за 15 септември. Бригади, сформирани от община Момчилград съдействаха за почистване на дворове на училища, освежаваха и боядисваха стаи. Градоначалникът изиска рязко ускоряване на темповете на работа до началото на предстоящата учебна година.

Директорите го увериха, че училищата ще посрещнат учениците си изцяло освежени. До десетина дни предстои нова инспекция от страна на общинска администрация за състоянието им. Акиф Акиф заяви, че всички директори ще получават неговата подкрепа при изготвянето на проекти за стабилизиране на училищата.

„Искаме да запазим стабилността на общинската образователна инфраструктура, за да можем да осигурим най-добрите условия за учениците в община Момчилград. Работата ни се крепи от строги правила и изисквания и мисля, че резултатите вече са налице. Надявам се, че директорите ще ускорят темповете на работа и училищата ще бъдат готови за първия учебен ден”, каза кметът Акиф Акиф.

През следващите дни проверките на община Момчилград ще продължат в детски градини и училища в останалите населени места, като посещения са предвидени за следващата седмица. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини