“Св. Св. Кирил и Методий” на първо място в международния конкурс „Заедно в ХХІ век”

Най-голямото ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в област Кърджали защити името си с първо място в международния конкурс „Заедно в ХХІ век” посветен на 135 - та годишнина от Руско – турската освободителна война в раздел мултимедийни презентации. В него участваха ученици от България, Русия, Украйна, Беларус, Казахстан и други страни. Освен предметните награди нашият победител получи възможност да почива в Международната смяна „Заедно в ХХІ век” в СОК „Камчия” от 1 до 10 август. Санаторно-оздравителния  комплекс "Камчия" е пространство, отворено за деца от всички националности. Тук те се събират за да творят, опознават света, да правят добри дела и заедно да се радват на успехите.  

 Програмата "Заедно в ХХІ век" се реализира съвместно с Фондация Устойчиво развитие за България, а за четвърта поредна година протича и на територията на СОК "Камчия".

Айсун Беркант Кадир, ученичка от VI „Б”  клас участва в лятната школа на Международната смяна в СОК „Камчия” заедно с други деца от Русе, Стара Загора, Карлово, Габрово, Враца, Луковит и др.

Те са присъствали на откриването във фоайето на хотел "Лонгоз" на изложба от детски рисунки. В нея са били представени най - добрите творби на ученици от България, Русия, Украйна, Казахстан участващи в конкурса. На празничната вечер по откриването на програмата "Заедно в ХХІ век", са връчени грамоти и подаръци на наградените деца, а след това гостуващите детските центрове и българската група са се представили с театрално-музикални програми  Всички  са участвали в различни игри, а за финал са изпълнили българско право хоро.  

 В смяната "Заедно в ХХІ век" се е провела викторина, посветена на 135-та годишнина от Руско-турската освободителна война 1877-1878 г.  в която са се включили представители от трите лагера "Лонгоз", "Радуга" и "Черноморски". Участниците в Международната смяна са имали възможност да си припомнят правилата по безопасно движение по пътищата, да изслушат беседата в музея на Славянската дружба, да разгледат авиокосмическия център с музейната сбирка, посветена на историята на Космонавтиката. Незабравим спомен за всички е била прожекцията на научно – популярен филм в Планетариума намиращ се в Учебно – възпитателния център „Юрий Гагарин” в СОК „Камчия”. Нашата ученичка Айсун Кадир е останала очарована от организираната за тях екскурзия до Варненския археологически музей, стария Несебър и посещение в „Хепи Ленд”, единствен по рода си за България тематичен парк наподобяващ в миниатюра известните Дисниленд в Париж.

Всичко това не би било възможно без усилията, които полага директора на нашето училището Лиляна Тодорова – Янкова да създава най – добрите условия за творческите изяви на ученици и учители.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини