Тамплиерите дариха музея в Кърджали с уникален албум, реликвата съдържа снимки от града през 1939 година

Орденът на тамплиерите в Германия ще подари медицинска апаратура на болницата в Кърджали, заяви в Кърджали Н. П.  Румен Ралчев, Велик Приор на Велик Приорат България. Дарението ще бъде връчено най-вероятно в края на октомври.

Сред добрите дела на рицарите тамплиери е извършването на така наречената от тях интелектуална благотворителност чрез издаването на книги и възстановяването на стари оригинали. За първи път в Кърджали бе показано първото издание от четирилогия, посветена на историята на българските тамплиери. Промоцията й пред читатели ще бъде през септември. Равносметката е, че за пет години от българския орден на тамплиерите са дарили повече от 30 000 тома литература на читалища, и училища, включително и в Кърджали.

Особено ценен е албумът, издирен от рицарите, който бе подарен на музея в Кърджали. Той е уникален, тъй като съдържа архивни снимки от града през 1939 година, когато в центъра е открит Паметника на Освободителите. Реликвата е принадлежала на ген. Димитър Димитров и в нея са запечатани кадри от облика на Кърджали - ясно се виждат сградата на полицията и тогавашното кметство. Командирът на кърджалийската Командерия Петър Георгиев пък съобщи за съвместна инициатива на тамплиерите с представителите на Лайънс клуб, Ротари и масоните при която на четирите входа и изхода на града на 13-метрови пилони ще бъде опънато българското знаме.

На 18 август 2013 г. се навършват 5 години от обявяването на Велик Приорат България за пълноправен член на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим (OSMTH) с решение на Магистериума на Ордена, поясни Ралчев.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини