Следващата седмица Гърция отговаря ще пътуват ли през Маказа коли до 5 тона

Очаква се следващата седмица Гърция да отговори на предложението на България по пътя през ГКПП Маказа да преминават превозни средства с тегло до 5 тона.

          Предложението беше направено на 14 август. Предполагам, че отговорът ще се забави няколко дни и преговорният процес ще продължи, поради традиционните  почивни дни в Гърция, коментира областният управител на Кърджали Бисер Николов.  Той поддържа постоянно връзка с нашия преговарящ екип и с представители на гръцката област Източна Македония и Тракия.   

          Припомняме, че Министерски съвет взе решение за отваряне на ГКПП Маказа, но граничният пункт все още не е отворен за движение.            Изявлението на областния управител е в отговор на многобройните запитвания на български граждани от цялата страна за възможността да пътуват през прохода Маказа. Той призовава  гражданите да не се опитват да пътуват през Маказа до официално съобщение на пресцентъра на Министерство на външните работи, на пресцентъра на Министерски съвет или на областния управител. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини