Взрив в блок отне живота на петима (видео)

Взрив на битов газ унищожи блок в аржентинския град Росарио, убивайки най-малко петима души и ранявайки най-малко 50. По-голямата част от центъра на града е евакуирана. Десетки хора бяха приклещени по горните етажи на блока, докато голям стълб от дим се издигаше от мястото на инцидента в третия по големина град в Аржентина. От предната и задната фасада на сградата не е останало и следа.
Пожарникарите работеха отгоре надолу, докато извеждаха хората в безопасност, а долните етажи горяха. Взривът е нанесъл щети и на околните сгради. Страхувайки се от срутвания, местните власти евакуираха намиращите се наблизо сгради и училища
Прекъснато е газоподаването към по-голямата част от центъра на града. Секретарят по здравеопазването на града Леонардо Каруана съобщи, че сред загиналите има млади мъж и жена, но не съобщи повече подробности за жертвите. „Ранените са 51. Те са настанени в държавни и частни болници из града. Трима от тях са в критично състояние“, добави той.
Директорът на местната гражданска защита Раул Райононес съобщи, че според първоначалната версия, причината за трагедията е изтичане на газ и последвал взрив. За потушаването на огъня бяха необходими цели три часа.

Източник: http://scandalplus.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини