ДПС даде ифтар в Ардино

Централният съвет на Движението за Права и Свободи съвместно с общинската организация на Движението в Ардино организира ифтар в града под Белите брези по случай свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам. На ритуалната вечеря присъстваха около 50 души. Сред тях бяха общинският лидер на ДПС в Ардино Изет Шабан, председателят на местния парламент Сезгин Байрям и съветници от Движението.

Изет Шабан поздрави мюсюлманите и техните семейства с предстоящия свещен празник Рамазан Байрам и им пожела здраве, добруване и благоденствие.

След ифтара заместник-районният мюфтия Ерхан Реджеб отправи молитва към Всевишния (Аллах) и организатори. Той направи и дуа за паметта на Нури Адали, един от най-отявлените защитници на правата и свободите на гражданите от турски произход и мюсюлманите по време на комунистическия режим, заради което е прекарал 23 години от живота си в затвори и изгнание с неясна присъда.

Последните два ифтара от месец Рамазан също ще бъдат спонсорирани от Общинския съвет на ДПС в Ардино. Дните на празника тази година започват от 8 август.

 Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини