Орешарски получи одобрение и от ДПС за програмата си

На неутрална територия се срещат ръководители на вражески държави. Така премиерът Пламен Орешарски коментира в кулоарите на парламента искането на протестиращите да разговарят, но на неутрален терен.

Припомняме, вчера премиерът, вътрешният министър и лидерите на БСП и ДПС бяха поканени за дебат от режисьора Стоян Радев, юриста проф. Георги Близнашки, икономиста Асен Василев и застъпника за честен изборен процес Антоанета Цонева на дебат в предаване по БНТ. Орешарски пък ги покани на разговор в Министерски съвет в четвъртък, което те отказаха.

Министър-председателят и министри дойдоха в НС, където представиха управленската програма на кабинета на среща, продължила над два часа, с ръководството на ДПС и местни структури на Движението, предаде БТА.
Орешарски стори същото в петък пред пленума на БСП.

В общи линии ДПС приеха проекта за програма за управление, заяви след срещата министър-председателят Пламен Орешарски.

„Имаше коментари, имаше въпроси, свързани както с по-доброто усвояване на фондовете, така и с регионалната политика. Имаше коментари, че не е добре откроена регионалната политика, по-общи бележки с препоръки, в това число по-ясно извеждане на някои хоризонтални въпроси, свързани както с борбата с организираната престъпност, корупция и т.н.", добави премиерът.
На въпрос дали са одобрили предложенията в социалната сфера и дали са приели замразяване на възрастта за пенсиониране, Орешарски каза: „Специално този детайл не е коментиран".

Парламентарната група на ДПС и партийните структури на ДПС застават плътно зад управленската програма на Пламен Орешарски. Това каза от своя страна пред журналисти и председателят на ДПС Лютви Местан.

„Имаме много ясна политическа воля, която стои зад проекта за актуализация на бюджета. От тази актуализация зависят и редица социални плащания, решаването на редица проблеми на българския бизнес и на гражданите.
Надявам се да няма вето, защото това ще бъде безпрецедентен акт. Ако има вето, ние ще повторим волята си", каза още Лютви Местан, в коментар за евентуално налагане на вето от държавния глава.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини