Кърджалийските скаути разказаха на кмета преживяванията си в лагера в Гаазиосман паша

За първи път от седем години, кърджалийските скаути получиха плакет за безупречно представяне по време на участието им в международния скаутски лагер в Гаазиосман паша, Истанбул. Групата от 57 деца от община Кърджали беше там от 15 до 21 юли. 
Днес 14 от тях, заедно с ръководителите си Ани Димитрова, ст. експерт средно образование в общинска администрация и Нешад Рашид се срещнаха с кмета на инж. Хасан Азис.
Срещата започна с скаутски поздрав към градоначалника, който прие младите хора заедно със зам.-кмета Елисавета Кехайова.
„Участието ни в Международния скаутски лагер и получаването на специалния плакет е не само заради безупречното ни представяне, защото вие също имате специално съдействие като кмет на община Кърджали за това.” С тези думи се обърна към градоначалника Ани Димитрова връчвайки му отличието завоювано от кърджалийските скаути.
Те пък разказаха на кмета и заместничката му за преживяванията си. Затова как по време на лагера са научили основни правила в ориентирането, туризма, алпинизма. За заниманията си по плуване, стрелба с лък, яздене на кон и др. За незабравимите моменти край лагерния огън, песните, новите приятели и любезните домакини.Освен с плакет кърджалийските скаути са получили и отличителна значка за събраните точки от различните състезания и постигнатите високи резултати. Нашите деца се завърнаха и с много впечатления от забележителностите на Истанбул, сред които парка „Миниатюрк”, където в умалени мащаби са представени макети на исторически и съвременни туристически обекти на Турция.
Инж. Азис поздрави всички и им пожела да запазят приятните изживявания, както и да посетят лагера отново. По думите му за изминалите години над 250 деца са посетили този лагер и основите на скаутското движение вече могат да бъдат положени и в Кърджали. В непринуден разговор с младите хора кметът закачливо им представи и идеята си /като скаутска тайна/ и в Кърджали да бъде изграден мини парк с забележителности от нашата страна в парк „Арпезос-Север”. 
В края на срещата градоначалника получи и частици от лагерният огън и отличителната фланелка на скаутският лагер в Гаазиосман паша, Истанбул.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини