Четвърти „Коко рок фестивал” в Кърджали търси млади рок групи

На 14.09.2013 г.  ще се проведе четвъртото издание на “Коко рок фест”/ http://pro-rock.net/cgi-bin/index.pl?_state=CommentsView&news=10905/. Организиран е от МИКЦ Кърджали – НЧ “Обединение1913” с подкрепата на Национален Център „Европейски младежки програми и инициативи” и община Кърджали.

Целта на фестивала е да популяризира рок музиката в различните й стилове /блус, ритъм енд блус, рокендрол, рок, хард рок, хеви метъл, кънтри рок, етнорок, джаз рок и др./ и да даде възможност за изява на млади рок групи. Фестивалът е изцяло с конкурсна насоченост. Всички млади групи, които желаят да участват, могат да се запознаят с нашия регламент и да се запишат за участие. Ние обещаваме един истински рок празник и много награди за участниците!

 Идея

Както всяка добра идея и тази, да се организира истинско рок събитие в град Кърджали, се роди спонтанно. Поводите да се захванем сериозно с подобно нелеко начинание са няколко. На първо място да почетем паметта на една истинска музикална легенда от нашия край – Николай Станев, чийто професионализъм и човешка доброта ще оставят отпечатък върху културния живот в Кърджали завинаги. Друга причина е уникалността на такова събитие за нашия град. Тук преди първото издание от2007 г. не се е провеждал рок фестивал, а както навсякъде в България почитателите на този стил музика са много и всички те заслужават да посрещнат достойно свои съмишленици от цялата страна. На трето, но не последно място по важност, желаем да дадем трибуна за изява на млади и талантливи групи, като тяхното участие е наградено не само с многобройни аплодисменти, но и с награди, които са сериозен старт в бъдещата им кариера.

Кои могат да участват?

Фестивалът има изцяло конкурсен характер като могат да участват млади непрофесионални групи (средна възраст до 25 год.).

Всяка група, която желае да участва, трябва да изпрати свой запис (не е нужно да е професионален) в mp3 формат до 9.09.2013 г. през сайта www.koko-rock.com.

След прослушване на записите журито уведомява кандидатите за по-нататъшното им участие.

Допуснатите до участие в конкурсната програма се оценяват по няколко компонента:

1.Авторски идеи

2.Качество на изпълнение

3.Сценично присъствие

Награди

 Освен възможността за изява и наистина приятно изживяване сме подготвили и награди за трите най-добри групи, в това число и професионален запис на песен в елитно звукозаписно студио.

Допълнителни Условия

Разходите за транспорт и пребиваване на участниците са за сметка на самите участници. Организаторите оказват съдействие за битовото устройване на участниците във фестивала.

Контакти

email: fest@koko-rock.com

тел.: 0361/6-11-79

моб. тел.: 0896669208

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини