Студенти от Велико Търново до Кърджали бг вести:Не сме платени представители на престъпния свят!

Ние сме студенти по политология във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", задочна форма на обучение. Като хора, които са срещали Доц. д-р. Татяна Буруджиева-Ваниотис в качеството и на преподавател, ние сме възмутени от изказванията и по адрес на протестиращите и изпращаме това отворено писмо: 

"Ние, като студенти на г-жа Буруджиева изпитахме срам след нейното изявление. Учуди ни агресивно отношение към хората, искащи оставката на правителството. Тя си позволи да нарече част от тях "платени, представители на престъпният свят" и стигна до там да определя нивото им на симпатичност и интелигентност.

Протестите са форма за изразяване на гражданска позиция. Ние също не сме съгласни с много неща, които виждаме да правят някои от протестиращите, но трябва да се избягват крайни изказвания, обиди и поставяне под общ знаменател.

Припомняме, че Татяна Буруджиева подкрепи назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и твърдеше, че трябва да му се даде шанс.

Оспорваме и твърдението, че правителството "чува" гражданите. Студент от нашата група присъстваше на дискусията за промени в изборният кодекс с "граждани" която проведе комисията, оглавявана от Мая Манолова. Повечето от присъстващите са от организации и различни формати близки до БСП и реално обсъждане с граждани не се осъществи. По-скоро поредният прах в очите на хората.

Не толерираме и успешните опити на депутатите да разделят протестите на "февруарски" и "юнски", на платени и неплатени. Хората ясно заявяват, че са изморени от вечните играчи на политическата сцена, които се подвизават вече две десетилетия и съсипват държавата, както и надеждите у тях за демократизация. Симбиозата между тези "политически опоненти" и наглостта им накараха българите да излизат всеки ден след работа. Каузата на повечето е една развиваща се и съвременна България с висок стандарт на живот.

Нека политиците избягват да припознават протестиращи като свой електорат или електорат на някого от опонентите си. 

Ние имаме въпрос към настоящите управляващи - Какво стана с обещанията за "експертно" правителство ?

Голяма част от нас, студентите по политология, взехме участие и в протестите срещу предходно и срещу настоящето правителство. Ние, младите хора на България, искаме промяна и дори когато нашето право да протестираме бива потъпквано чрез подобни остри изказвания от страна на политиците, се надяваме те да не си мислят, че ще се откажем от каузата си. Фактът, че толкова много хора отстояват гражданската си позиция сочи само, че българите са се пробудили, защото им е омръзнало от корупция, бедност и шуробаджанащина, омръзнало им е да бъдат стадо. Всички сме си задали въпроса докога ще бъдем под опресия в собствената си страна, и всички си казахме "Стига!", точно това олицетворяват и протестите сега. Затова хората излязоха на улицата, за да покажат, че вече им е дошло до гуша да бъдат под натиска на това правителство."

Подчертаваме, че коментираме Доц. д-р. Татяна Буруджиева-Ваниотис в качеството и на депутат. Уважаваме я като преподавател и се надяваме да приеме думите ни като полезна критика."

Сергей Петров, Александрина Полихронова, Симона Кенарова, Христо Илиев, Иван Радев, Денислав Каракашев, Марина Михайлова, Натали Лалова и др.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини