Фалшификация отне републиканската титла на футболистите от “Отец Паисий”, МОН мълчи

Отборът на "Отец Паисий"

Фалшификация отне републиканската титла на младите футболисти от “Отец Паисий” на състоялото се преди месец първенство на страната в Сливен. Шампионите от СОУ”Васил Левски” от село Каолиново , Шуменско картотекирали петима младежи, които са с пет години по-големи от нашите седмокласници. На организаторите на турнира били депозирани фалшиви ученически лични карти, където младежите били представени за седмокласници, въпреки,че повечето от тях вече не били ученици. Всички те играели в аматьорския клуб “Космос”. На финала на турнира батковците надиграха нашите седмокласници.

Установихме фалшификацията след контестация на един от полуфинналистите-отборът на Монтана. Включихме направените констатации в протокола, който домакините изпратиха на Българския футболен съюз и Министерството на образованието и науката. Добавихме данните на петимата състезатели, които взехме от масивите на МВР и НАП ,както и снимки. Това обясни и придружителят на отбора на “Отец Паисий”Ангел Матушев.

Вече месец паисиевци очакват справедливо решение от страна на Българския футболен съюз и Министерството на образованието и науката, но реакция няма. Децата са много огорчени от явната несправедливост.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини