Цветанов привикан от МВР за полицейска регистрация

Бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов е бил повикан в петък в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), за да му бъде направена полицейскарегистрация, съобщва вестник "Труд".

Цветанов обаче е съобщил, че не може да отиде, тъй като същия ден бе призован в столичното следствие, за да му бъде повдигнато второ обвинение - за възпрепятстване на разследването срещу бившия шеф на РЗБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

От следствието Цветан Цветанов обаче излезе без обвинение, тъй като са поискали отвод на следователите, които по думите му са опитали да нарушат правото му на защита, която да бъде осъществена от адвокат Менков. На Цветанов ще бъдеизпратена нова призовка за явяване в 16.45 часа на 10.07.2013 г., когато ще бъде привлечен като обвиняем за извършено от него престъпление по чл.288 от НК, съобщиха междувременно от прокуратурата.

Вероятно още днес той ще получи полицейско разпореждане да се яви за полицейска регистрация, а ако не го стори, трябва да бъде глобен със 100 лв. Ако упорства, санкцията става 200 лв.

От пресцентъра на МВР нито потвърдили, нито отреклиинформацията. По закон МВР е длъжно да снеме личните данни на всички обвиняеми за умишлени престъпления. А Цветановима това качество още от 12 юни. До ден днешен обаче тойняма полицейска регистрация, въпреки че по информация на изданието прокуратурата незабавно е изпратила данни за обвинението на СДВР.

Полицейската регистрация включва записване на имената на лицето, адреса, ЕГН, пръстов отпечатък от пръстите и дланите на двете ръце, данни за ръста, цвета на очите. При регистрация се взема и проба от устната кухина, за да се направи ДНК профил на обвиняемия.

Повдигането на обвинение е основание и за отнемане на разрешението за оръжие. Но в петък Цветанов каза, че не е върнал своето.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини