В отсечка от 180 км по АМ „Тракия” няма нито една бензиностанция и тоалетна

Лоша поддръжка на пътното платно, липса на достатъчно места за почивка и предпоставки за катастрофи - така описаха експерти от пътния сектор новината за финала на строителството на най-старата магистрала в България - „Тракия".

Председатели на няколко браншови асоциации в пътния сектор признаха, че състоянието на пътното платно от София до Пазарджик е трагично, а в новите отсечки от Стара Загора до Бургас няма нито една тоалетна и достатъчно места за отдих на шофьорите. От пътната агенция пък пуснаха обществена поръчка за химически тоалетни по целия аутобан.

Поддържането на пътищата в България е трагично потвърди и бившият председател на браншова камара „Пътища" инж. Румен Йовчев. „Прави ми впечатление участъкът до Пазарджик. Той откакто е правена магистралата, пусната в експлоатация 85-та година някъде, само е кърпен", заяви Йовчев.

Друга предпоставка за катастрофи е липсата на достатъчно места за почивка на магистралата, коментира зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов.

„Никъде не се гледа за обикновения човек. Тази магистрала не се прави само примерно за Иванчо, който като се качи на „Порше"-то с газ за два часа ще стигне в Бургас. Тази магистрала се прави за икономиката и за обикновените хора. Да не забравяме, че настъпват горещини, не всички коли имат климатици. В следствие на което като му напече на Иванчо покрива и започне да му да дава главата заето и да вижда четворни образи, катастрофата е готова. Може камиони да няма на пътя, но той пак ще се удари", коментира Лалов.

„Има обявена обществената поръчка за разполагането на 44 химически тоалетни върху 22 площадки за отдих в участъка от Стара Загора до Бургас", обясни председателят на пътната агенция инж. Лазар Лазаров. „Ако няма обжалвания, надявам се, втората половина на месеца тези тоалетни да са разположени и да се поддържат", допълни още Лазаров.

По отсечка от близо 180 км към момента не са изградени нито една бензиностанция, заведение или санитарен възел.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини