Животновъди към Иво Димов: Няма достатъчно условия за отглеждане на животни

Земеделски производители и животновъди се срещнаха днес с кмета Иво Димов

Половината от пасищата в Община Димитровград са разорани и няма достатъчно условия за отглеждане на животни, заявиха на среща с ръководството на Общината тази сутрин животновъди и земеделски производители от димитровградско.

На кмета Иво Димов те се оплакаха, че пътищата за придвижване на стопаните са стеснени и трудни за придвижване. Притеснявало ги отдаването под наем на пасищатата на хора, които не се занимават с този сектор.

Срещата, инициирана от Димов имаше за цел да постави на масата проблемите на производителите от Общината и начините за разрешаването им. Част от казусите касаят държавата, но много от нещата може да разреши и Общината, стана ясно днес.

Васил Чернев, който огрежда близо стотина крави и телета, разказа, че е на път да се откаже от животновъдството, заради неподходящи условия за работа тук.

От своя страна бизнесменът Митю Вълчев от Голямо Асеново заяви, че може да се помисли върху идеята за възстановяване на ракетните площадки в Общината. До 1989 година те са били 7 на брой, а сега няма нито една, посочи Вълчев. По думите му, в кризисното време единствено земеделието може да помогне на хората, затова трябва да се подкрепя.

Според него, младите арендатори, които вземат субсидии и разчертават земи, пречат на реалните производители, работещи дълги години в бранша.

Кметът заяви, че целта на срещата е да бъде полезна и за двете страни. Димов предложи да бъде избрана контактна група, която да се вижда по-често с ръководството на Общината. Ще бъде помислено и върху разяснителна кампания по различните видове мярки за кандидастване по програмите.

Подобни срещи градоначалникът планува и с представители на други браншове в Общината - учители, лекари, културни дейци, за да е наясно с проблемите им.

Бизнесменът Митю Вълчев от Голямо Асеново апелира да се помисли върху възстановяването на ракетните площадки в Общината

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини