Сто и шестдесет деца от цялата страна идват за да опознаят забележителностите ни

Елисавета Кехайова

Сто и шестдесет деца от цялата страна ще се включат в тазгодишното шесто издание на Националния туристически събор, на който домакин и спонсор е община Кърджали. Официалното откриване на проявата е предвидено за 27 юни от 14 часа в двора на СОУ “П.Р.Славейков”. Съорганизатори на проявата са славейковци,Българската федерация по туризъм и Туристическото дружество в Кърджали. Това съобщи за Кърджали бг вести зам.-кметът на общината Елисавета Кехайова.

Ще припомним,че идеята възникна преди 7 години по предложение на женско туристическо дружество, посетило общината.

Предвижда се младите туристи да разпънат своят бивак на военния полеви лагар при село Широко поле. Те са разделени на две възрастови групи:от 4 до 7 клас и от 8 до 12 клас, като за всяка от тях е предвидена програма.

Общината е определила награден фонд за учениците, спечелили състезанията по палене на огньове, дърпане на въже, дартс.

Вечерно време край лагерните огньове ще има различни беседи. Една от тях ще бъде “Не на наркотиците”. Ще има и литературна вечер.

В програмата акцент ще бъде поставен и на преходите до паметници на културно-историческото наследство в общинната.

Националният туристически събор ще премине под мотото “Да приобщим децата към туризма”. Желанието ни е да запознаем колкото се може повече подрастващи със забележителностите на общината. Да създадат контакти, да доведат свои близки и приятели. Това подчерта Елисавета Кехайова.

Тя каза също, че в община Кърджали вече има реални резултати. Във всяко градско училище вече има създадени туристически отряди.

Георги Кулов  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини