Новият областен Бисер Николов седна на стола на Таушанова в Белия кораб

Бисер Николов

 Новият областен управител на Кърджалри Бисер Николов встъпи в длъжност. Той прие властта от временния губернатор Асен Тюрдиев. В областната управа го въведе червеният депутат Милко Багдасаров.

Ще работя за изпълнение на програмата на кабинета “Орешарски”. Приоритет ще бъде подобряването на бизнесклимата в областта. Само ако съживим икономиката ще повишим благосъстоянието на населението, каза пред журналисти новия областен управител. Той заяви, че една от целите му е сработването с кметовете на общини, след период на конфронтация. Ще полага усилия за запазване на етническата толерантност в областта.

Бисер Николов обеща, че червена метла в областна администрация няма да има.Ще дам шанс на всеки, които иска да работи с мен да го направи, а на тези които не желаят-да напуснат.

Първата ми задача ще бъде среща с бизнеса, за да чуя проблемите на предприемачите. След това ще посетя общините и ще се срещна на място с кметовете и селските първенци, каза още новият губернатор.

Аз съм диалогичен човек, от гражданската квота на БСП и се надявам да възстановим диалога с кметове и институции, посочи Николов.

Той се представи накратко. На 43 години. Женен. С една дъщеря. Основното си образование е завършил в село Дрангово, Кирковско, средното в техникум в Пловдив, а висшето в УНСС-София.

Геиорги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини