Боклукът ще ни излезе 20 милиона за 5 години , общината обяви обществена поръчка

   Двадесет милиона лева ще прибере за пет години фирмата, която спечели обществената поръчка, обявена от община Кърджали за чистене на града и селата. Обявата и условията са публикувани на сайта на общината. В тях се казва, че фирмата ще трябва да извършва сметосъбиране, сметоизвозване и поддръжка на чистотата на местата за обществено ползване. Две са фирмите, които точат зъби за спечелване на обществената поръчка.Едната е „Титан –Клинър”, чийто договор изтече и не бе подновен и, на която общината дължи 3 млн.лева. Другата е „Зауба”,зад която според осведомени стои почетният лидер на ДПС Ахмед Доган.

 Фирмата, която ще спечели обществената поръчка трябва да постави съдове за смет,да събира битовите отпадъци, да мете, да мие улиците, да рине снегът и кърти ледът по улиците.

  Според условията изпълнителят има право на месечни плащания въз основа на протоколи за извършена работа.

  Участниците в процедурата за спечелването на обществената поръчка трябва да имат положителен финансов резултат за последните три години. Общият оборот за периода 2010-2012 г.трябва да надхвърля 5 млн.лева.

   Участниците в надпреварата за двадесетте милиона трябва да имат поне 8 сметосъбиращи коли за бобри, 6 самосвала за извозване на отпадъци, 5 водоноски за миене на улиците, 2 автомобила за машинно метене , 6 снегорина. Освен това трябва да има и база за домуване на механизацията в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини