Таушанова отива на работа в централата на ГЕРБ, Тюрдиев подхваща бизнес при жена си

Иванка Таушанова

Бившият областен управител на Кърджали Иванка Таушанова преминава на работа в централата на политическа партия ГЕРБ в столицата. Тя обаче, често ще навестява Кърджали, защото няма намерение да променя местожителството си. Таушанова е изтеглила документите си от СОУ”Йордан Йовков”, където работеше като преподавател преди да бъде назначена за губернатор. Това сподели пред журналисти самата Таушанова.

Нейният заместник Асен Тюрдиев се връща в Крумовград, където е общински лидер на ГЕРБ. Той разчита съпругата му да го назначи в нейната фирма и да развива семейният бизнес.

Таушанова и Тюрдиев направиха отчет на мандата си пред журналисти. Те оповестиха ,че с встъпването си в длъжност преди 4 години са били засипани от сигнали и жалби. Близо 500 недоволни кърджалийци поискали съдействието им по различни казуси. Според Тюрдиев 95 % от жалбите били насочени срещу местната власт и едва 5 % срещу държавните институции.

Таушанова отчете, че е направила персонални промени в областна администрация за да подмлади състава и да съчетае опит с младежко дръзновение. В резултат били назначени хора владеещи чужди езици и с опит в правенето на проекти. Разработени били 149 проекта за 197 232 847 лева. Само по програмата за развитие на земеделските райони са усвоени 71 млн.лв.

Таушанова оставя на следовниците си областни стратегии за новия програмен период 2014-2020. Тя отчита като постижения програмните документи за социалната сфера и туризма.

Таушанова пожела приемственост в работата на новия областен управител Бисер Николов и му заръча да пази кадрите в областна администрация, тъй като те заслужено са спечелили конкурсите си.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини