Осъдиха бизнесмeна Велиятин Вели на 2 години затвор условно, вземат му част от имуществото

Велиятин Вели

 Районният съд в Кърджали осъди на 2 години затвор условно с четири годишен изпитателен срок и конфискация на една пета от имуществото му бизнесменът Велиятин Вели. Вели е известен като собственик на фирма „Ъшък-ВК”, на спортия клуб по борба в село Стремци и до скоро бе в борда на директорите на Пазара на производителите.

Бизнесменът бе обвинен, че без право е получил чуждо имущество- пари и оправдан по обвинението за документна измама.

Според магистратите в периода 29.03.2007 г. до 01.08.2007г.при условия на продължаващо престъпление чрез използване на документи с невярно съдържание-две фактури за 42 457,19 лева и за 50 000 лева, той е получил без правно основание от Община Кърджали сумата от 81 290,88 лева. Вели е взел парите срещу декларирани ремонти на санитарни възли и стая в кметството на село Стремци, за ремонт на стая за Гражданска защита в Община Кърджали и за основен ремонт на тренировъчен комплекс с борцов салон в село Стремци.

Магистратите от районния съд постановиха , че се отнема в полза на държавата джипа „Мерцедес” на бизнесмена, специализиран автомобил „Скания”, лека кола „Фиат”,парцел до село Царевец,хижа „Царевец” и други недвижими имоти на подсъдимия.

Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване пред окръжните магистрати.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини