Бивш затворник и помощникът му са задържани за 12 кражби от жилища в Кърджали

Извършители на 12 кражби от първи етажи на жилища в Кърджали са задържани снощи от полицията. Около 22 часа е подаден сигнал, че от апартамент на първия етаж в кв.”Възрожденци” в областния център е била открадната дамска чанта с три дебитни карти, лични документи и 150 лв. При извършените незабавни заградителни действия от полицаи и криминалисти половин час по-късно в близост до блока е задържан Х.Р./37/. Намерени са били  и откраднатите вещи. Минути след това в автомобил на паркинг в кв.”Възрожденци”е установен и вторият участник от групата – А.М./45/. При извършено претърсване в дома на единия в село Сипей са открити множество откраднати вещи от жилища – златни и сребърни накити, лаптоп, монитор, фотоапарат, електрическа възглавница за масаж, кожени портмонета, 2350 динара.

Кражбите от жилища на първите етажи в блокове и къщи в Кърджали започнаха преди около 2 месеца. В обектите беше прониквано обикновено през незатворени прозорци и балконски врати. За разкриването на извършителите в полицейското управление бяха създадени смесени групи от криминалисти и полицаи за извършване на обходи в междублоковите пространства в кв.”Възрожденци” и в централната част на Кърджали. В резултат на тази организация снощи двамата извършители на престъпленията бяха задържани.

При направена справка е установено, че Х.Р. е с богато криминално досие - има 28 заявителски материали за извършени кражби в три области. Той изтърпял присъда и в гръцки затвор също за кражби от жилища. „Съдружникът” му А.М има заявителски материали за кражба, подкуп и управление на автомобил без шофьорска книжка.

Материалите по образуваните досъдебни производства са докладвани в прокуратурата. Работата по случаите продължава.

 

 Регионален пресцентър на МВР 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини